Djurhemsbloggen

Djurhemsbloggen

Om Bloggen

Den här bloggen kommer till största delen personalen på Djurhemmet att skriva i och det kommer handla om kissarna på djurhemmet och så kommer det löpande information till våra volontärer. Vi kommer självklart fortsätta med dagboken inne på djurhemmet också för de som inte har data ska kunna läsa där.

Du kan kommentera inläggen i Bloggen men allt som är stötande tas bort direkt. Du kan även skicka ett mail till djurhemmet@djurskyddet-eskilstuna.se eller slå oss en pling på 070 467 03 36.

Vi ska även försöka hålla uppdateringen med bilder så mycket som möjligt, ni kan tro att man får mycket roliga bilder på alla underbara kissar som passerar oss hela tiden.

Lite nytt

DagbokenSkapad av Djurhemmet Kälby lör, september 15, 2012 16:09:47

Nu har höstrusket börjat och våra kissar vill inte gå ut i utegården så ofta. Det gör att de får turas om att springa runt inomhus och den som för tillfället är ute, passar då på att säga något olämpligt till de som sitter inburade. Lite fräsande hör till.

Vår högdräktiga hona fick fem välmående ungar den 5 sept. Alla äter och växer bra. Men det är inte de enda småttingarna, denna vecka har vi fått in två nya familjer, en hona med fyra st. fyra-veckors ungar och en hona med tre ungar på ca 6 veckor.

Honan med tre ungar fångades in i torsdags i Nyfors med hjälp av fällor. Det var enda sättet att få tag i dem, då de bodde i ett smalt prång mellan en stenmur och en husvägg. Ungarna spottar och fräser åt oss just nu, men det går snart över.

För att gå tillbaka i tiden lite.......

Katten från tippen var lyckligtvis inte dumpad, hon hade gömt sig i mattes gamla soffa och på så sätt hamnat på tippen. Hon är hemma hos sin matte igen. Rex-katten är också hemma igen efter tre veckors sökande av oss i alla tänkbara medier.

Tyvärr kunde vi inte rädda den magra katten från Hållsta som postbilen plockade upp. Han kom in alldeles för sent, varken mat eller behandling kunde rädda honom, men han fick ändå bo ståndsmässigt de tre sista veckorna av sitt liv. Han finns nu i katthimlen.

//Maj-Britt