Djurhemsbloggen

Djurhemsbloggen

Om Bloggen

Den här bloggen kommer till största delen personalen på Djurhemmet att skriva i och det kommer handla om kissarna på djurhemmet och så kommer det löpande information till våra volontärer. Vi kommer självklart fortsätta med dagboken inne på djurhemmet också för de som inte har data ska kunna läsa där.

Du kan kommentera inläggen i Bloggen men allt som är stötande tas bort direkt. Du kan även skicka ett mail till djurhemmet@djurskyddet-eskilstuna.se eller slå oss en pling på 070 467 03 36.

Vi ska även försöka hålla uppdateringen med bilder så mycket som möjligt, ni kan tro att man får mycket roliga bilder på alla underbara kissar som passerar oss hela tiden.

Kattjakt

DagbokenSkapad av Djurhemmet Kälby fre, oktober 19, 2012 17:42:13

Nu är den senaste kattjakten över, dvs infångande av hemlösa stackare.

Efter kattmamman med 3 ungar i Nyfors var det lugnt i två veckor. Sedan kom ett samtal om mamma med fem ungar, som bosatt sig under en av Rademachersmedjorna. Det blev en pärs att fånga in dem eftersom de gäckade oss med att flytta mellan två gömställen.

Efter nästan två veckors letande var samtliga infångade. De vilar nu ut i ett jourhem och de fick samtidigt två nya kompisar i samma ålder, som hittades i en vedbod . Vi misstänker dessutom att deras mamma hann bli dräktig ännu en gång.

På djurhemmet finns f.n. fem vuxna katter och några fler kommer in från karantänen om ett tag.

En snabbt uträkning säger mig att vi just nu har totalt 32 katter, 10 st är vuxna och resten är kattungar i varierande ålder.

Maj-Britt