Djurhemsbloggen

Djurhemsbloggen

Om Bloggen

Den här bloggen kommer till största delen personalen på Djurhemmet att skriva i och det kommer handla om kissarna på djurhemmet och så kommer det löpande information till våra volontärer. Vi kommer självklart fortsätta med dagboken inne på djurhemmet också för de som inte har data ska kunna läsa där.

Du kan kommentera inläggen i Bloggen men allt som är stötande tas bort direkt. Du kan även skicka ett mail till djurhemmet@djurskyddet-eskilstuna.se eller slå oss en pling på 070 467 03 36.

Vi ska även försöka hålla uppdateringen med bilder så mycket som möjligt, ni kan tro att man får mycket roliga bilder på alla underbara kissar som passerar oss hela tiden.

Nytt År

DagbokenSkapad av Maude Larsson fre, december 26, 2014 10:27:40
God fortsättning vill jag önska er alla

Så kan vi summera ytterligare ett år.
Som tidigare år har vi haft olika beläggning på vårt djurhem. Ibland massor med kissar och ibland har vi undrat om vi äntligen har lyckats med att man tar ansvar för sina katter.

Men som vanligt har många moderlösa kattungar påträffats. Vi har som tur är ett jourhem som har mycket erfarenhet av dessa kattungar. Jag tror att det snart närmar sig 80-tal katter som under åren har fått hjälp där och sedan fått fina egna hem.
Det är nästan ett måste att dessa ungar får växa upp i ett hem och inte på vårt djurhem.
Under året har vi roligt nog hittat ägaren till fler katter än tidigare. Och som vanligt har dessa varit ID-märkta så vi kan inte nog tjata om vikten att ID-märka sina katter OCH registrera dem.

Liksom förra året så har man planerat när man vill skaffa katt. Många av våra katter fick nya hem inför julen, då många har flera lediga dagar att lära känna sin nya vän. Ja det blev faktiskt så att flera av våra kissar bara hann in på djurhemmet så fick de nya hem. Vi hann inte ens lägga ut dem på vår hemsida. Helt Underbart.smiley

Nu har vi några äldre stadiga kattherrar som är lite speciella men helt underbara. De måste få kunna gå på råttjakt ibland, skulle passa ypperligt på en bondgård.
En liten blå kelsjuk hona som haft kull hos oss bara väntar på eget hem.

På karantänen sitter en kattkille på 8 år, som mist sin matte, söker med ljus och lykta efter en äldre ny husse/matte och en stor helvit kille väntar på att komma in i mellandagarna.

Så Tack alla ni som ställt upp under året med hjälp på djurhemmet, boxfadderverksamhet, gåvor och inte mins gett en hemlös katt ett nytt hem.

GOTT NYTT ÅR OCH MED HOPP OM HJÄLP ÄVEN KOMMANDE ÅR. / Maude