Djurhemsbloggen

Djurhemsbloggen

Om Bloggen

Den här bloggen kommer till största delen personalen på Djurhemmet att skriva i och det kommer handla om kissarna på djurhemmet och så kommer det löpande information till våra volontärer. Vi kommer självklart fortsätta med dagboken inne på djurhemmet också för de som inte har data ska kunna läsa där.

Du kan kommentera inläggen i Bloggen men allt som är stötande tas bort direkt. Du kan även skicka ett mail till djurhemmet@djurskyddet-eskilstuna.se eller slå oss en pling på 070 467 03 36.

Vi ska även försöka hålla uppdateringen med bilder så mycket som möjligt, ni kan tro att man får mycket roliga bilder på alla underbara kissar som passerar oss hela tiden.

Vår

DagbokenSkapad av Maude Larsson tis, april 01, 2014 12:55:49


I dag skriver vi första april och alla hoppas och tror vi att våren är på väg. Vi får nog ändå räkna med att Kung Bore kommer att slå tillbaka några gånger.

På vårt djurhem Kälby har det varit en lugn tid. Vi tror att den rätt milda vintern har gjort att katter utan hem klarat sig rätt bra själva. Vi hoppas och tror inte att folk slutat bry sig om de kringstrykande hemlösa kissar som vi alla vet finns.

Det ringer flera personer om påkörda katter som ligger utmed vägarna och vi försöker alltid hjälpa till att hitta ägarna om det bara går. Dock är det fortfarande väldigt många katter som inte är ID-märkta och registrerade.

Det har tyvärr varit flera katter som mist sina ägare eller så har de drabbats av svåra sjukdomar. Dessa kissar är nu på djurhemmet Kälby och söker nya kärleksfulla hem.

Vi har också två katter som varit hos oss i en månad och som vi fortfarande inte kan ta i. De kommer från ett hem som fått för många katter och inte därför blivit hanterade alls. Vi hoppas att det ska vända men om det finns någon som har massor med tid och kärlek och som vill ta hand om dessa, kanske i första hand som jourhem, eller att de får stanna där om det går bra, hör av er till djurhemmet.

Vi har förut tagit hand om flera katter från samma hem och de har alla blivit underbara katter i sina nya hem, även om en del tagit lite längre tid på sig.

Två underbara kattkillar på knappt ett år sitter också hos oss. De ska inte delas utan ska flytta till samma hem. Jag som under alla år inte har haft någon större känsla av att ta hem några katter har fallit helt för dessa underbara killar. De är så snälla, nyfikna och är bara med i allt vi gör. Ska ni skaffa två rena innekatter hör av er.

Den 17 maj kommer vi ha öppet hus på Djurhemmet Kälby med massor av aktiviteter och i september återkommer vår mycket omtyckta loppis.

Väl mött och var rädda om er och era kissar.

Maude


Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.